Nyheter » 2014 » Mars » MIFs yngste trener

2014 | 2019 | 2020 | Mars - Juni

MIFs yngste trener

27.03.2014

Mina (10) var bare 7 år da hun søkte om å bli turntrener.

Mina (10) var bare 7 år da hun søkte om å bli turntrener.

Henvendelsen fra den lille jenta på 7 år ble rettet til lederen i MIF turn, Lisbeth Brock. Mina Næss Iversen (10) ringte på døra hjemme hos Lisbeth og spurte om hun kunne bli turntrener. Men en sjuåring er nok litt for liten for trenerjobb. Mina fikk beskjed om å fortsette på turn og trene hardt slik at hun ble flinkere. Og det ble hun. Tre år etter har trenerdrømmen til Mina gått i oppfyllelse. Høsten 2013 fikk hun "jobb" som aspiranttrener for de yngste turnerne i MIF som er 6 og 7 år gamle. Hver tirsdag kl 17 stiller hun på turnloftet klar for trening. Og jobben tar hun seriøst. Hun viser hva som skal gjøres og hjelper alle som trenger det.

Trenger gode trenere
- Hvorfor ikke gi de aller ivrigste oppgaver de vokser på, sier Lisbeth Brock. Hun er hovedtrener for de minste turnerne og har ansvar for at Mina og de andre trenerne løser oppgavene som de skal. - Mina liker å organisere og er veldig kreativ. Dessuten har hun blitt en flink turner, forteller Lisbeth. Og ungene digger at det er en litt større jente som hjelper dem rundt på matta eller trampolina.
- Gode trenere vokser ikke på trær, noe de fleste gruppene i MIF kan kjenne seg igjen i. Rekruttering skjer ofte i egne rekker.
Når noen banker på døra og sier at de vil bidra, slipp dem inn, oppfordrer Lisbeth. Det kan kanskje ta litt tid, men til slutt er det vinn vinn for begge parter.

Mina Næss Iversen (10) tilbringer mange timer på turnloftet i løpet av uka.

 
Våre samarbeidspartnere